dijous, 29 d’octubre del 2009

BENEFICIS DE LA MÚSICA EN ELS NENS

Tal com ens han informat a la iniciació musical en els nens, la música en si té un gran apartat de beneficis tant com per adults com per infants.

Endinsant-me amb els beneficis dels infants cal destacar que el major és el desenvolupament intelectual, auditiu, sensorial, de parla i motriu.

Gràcies a la música la etapa de l’alfabetització del nen es veu més estimulada i més ràpida. Ja que les cançons infantils són molt repetitives, les síl·labes són rimades i a més a més acostumen a anar acompanyades am gests que motiven als infants a cantar i així anant millorant tant la seva parla com l’aprenentatge del significat de paraules noves per a ells.

La música també és molt beneficiosa per l’infant perquè té un gran poder de concentració, aquesta concentració porta als nens a fixar-se en la mètrica de les cançons i així milloren l’aprenentatge de la matemàtica.

També avui en dia els nens s’introdueixen a l’aprenentatge d’altres idiomas involuntariament a partir de cançons.

Junt amb la concentració també potencialitzen la memòria, cançó darrera cançó.

Un altre aspecte molt important per els infants és, l’expressió corporal, que es veu estimulada amb els sons, sorolls, amb la música en sí.

Utilitzen diferents ritmes, per així anar-los adaptant amb un moviment corporal. D’aquesta manera anirant millorant en el control rítmic del seu cos. A través de la música l’infant podrà anar millorant en la seva coordinació.

És indiscutible que la música és un estímul molt efectiu a l’hora de l’evolució i l’aprenentatge, tant psíquic com físic, dels nens.


2 comentaris:

  1. Hola!
    Moltes gràcies per haber-te enllaçat amb el meu bloc i per ampliar-me la informació. Espero que la meva informació et sigui útil.

    ResponElimina
  2. Hola!

    Moltes gracies, per enllaçar-me a la teva entrada m'ha sigut molt útil la teva informació. Espero que per a tu també.

    ResponElimina