divendres, 23 d’octubre del 2009

Viquipèdia

La Viquipèdia és una pàgina web per cercar informació, estem parlant d'una pàgina col·laborativa, els que siguin usuaris podran modificar part d'altres pàgines o crear pàgines noves, hi ha un historial que permet veure el tros que s'ha modificat i qui.
Les tres accions principals per interactuar amb la Viquipèdia:

editar - desfer - canviar

El nostre objectiu serà, apart d'obtenir informació, també compartir-ne, ja que aquesta és la base de la Viquipèdia, el fet de compartir.

La Viquipèdia és una pàgina podem dir que casi bé mundial, està traduïda a molts idiomes diferents, en el nostre cas, al cercar informació, si volem tenir una recerca completa el més adient seria posar la paraula clau amb anglès, ja que està considerat l'idioma per excel·lència i trobaríem més resultats que si ho féssim amb català o castellà, que segurament serien pàgines traduïdes.
Depenent l'idioma, al cercar un mateix objectiu trobaríem diferents versions i diferents punts de vista tot i que sigui el mateix tema.

Al publicar qualsevol tipus d'informació a Viquipèdia sempre haurem d'anomenar, fer saber les referències a partir d'enllaços o com a llista a peu de pàgina.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada