dijous, 5 de novembre del 2009

DEBAT. Sessió 3/11/09

La classe del dia 3 de Novembre va ser una classe destinada a realitzar un debat sobre l'actualitat en l'educació. Cadascú havia d'haver fet recerca abans d'assistir a la classe i portar diferents notícies en quant l'educació.

El debat va ser començat per la Sílvia amb un tema molt interessant, La llei de l'educació. Es va assignar la llengua vehicular, que era el català. el PP va presentar un recurs, el qual es pot presentar fins a 6 mesos després de l'aprovació. També va sortir a tema la LEC ( llei d’educació catalana) volia crear un cos docent propi i reforçar el poder que actualment tenen els directors del centre escolar.

Calendari escolar, va ser una de les altres notícies de les que vam estar debatin, introduïda per la Mariona.
  • Avançar una setmana el curs escolar.
  • Setmana sense classe al febrer.
  • Treure la setmana intensiva del juny.
  • Realització de les inscripcions abans.

Es diu que durant la setmana de festa durant el febrer es crearan activitats extraescolars, ja que lo més segur és que els pares treballin i així podran col·locar els nens.
Un dels principals problemes amb la implantació d'aquesta setmana de vacances al Febrer és que les escoles encara no saben si caurà en la setmana abans o després del carnestoltes, aquesta decisió dependrà de cada centre, per tant, si una família te els seus dos fills en centres diferents què els hi pot passar? Doncs que, els fills o coincideixen en la setmana de febrer així provocant un gran problema pels pares.
Vam estar debatin el tema i vam dir que estàvem en una època canviant, si s'ha canviat el calendari escolar, per què no es pot canviar el calendari dels pares en quant les vacances?

-Hem de lluitar per els canvis.-

Aquest canvi que s'està produint es respon per tots aquells pares que fa anys que lluiten perquè els seus fills comencin abans el curs escolar.

La tercera notícia de la que vam parlar va ser la de la Georgina, Vacances de nadal o d'hivern? Aquest canvi de noms és degut a la gran quantitat d'immigració que actualment ens trobem a les escoles. La majoria de companys ens vam manifestar que estàvem en contra d'aquest canvi ja que perdríem tradicions culturals.

El ministeri d'educació: Escolarització obligatòria fins els 18. Notícia trobada per la Sandra, s'han adonat que el fracàs escolar va augmentant desmesuradament i és per això que estant pensant en fer l'escolarització obligatòria fins als 18 anys. Es va dir diferents opinions, com que, estaria bé tenir-los escolaritzats però aquests si no tinguessin ganes d'estudiar estarien perjudicant a la resta de la classe que si que ho vol, el que hauríem de fer és aportar alternatives per aquestes persones que no els hi agrada estudiar. Com més mòduls, que estiguin recolzats per una oferta, ja que si tu saps que tens una plaça a algun lloc que et permetria estudiar el que et fascina, però no podràs entrar dins als 18 doncs, aquests estaran obligats però sabran que després arribaran a on ells volen.

La última notícia que vam estar parlant va ser La digitalització a les aules, actualment tota la societat ja està endinsada en les noves tecnologies.
El fet de digitalitzar les aules, els nens estarien més entusiasmats en quan a l'hora d'aprendre, al començar abans tindrien un coneixement més ric d'aquestes. Però també va haver la opinió de que és un gast important econòmic que posant-ho en una balança no surt a comte, primer de tot perquè la majoria de nens ja tenen un ordinador a casa, perdríem la costum de llegir llibres, disminució de la bona ortografia, etc.
Com hem dit, les administracions gastant una quantitat important de diners per aquest avenç, però és una cosa prioritària en l'educació?
Sí que seria un luxe tenir les aules plenes amb material de últimes tecnologies, però primer de tot hem d'aprendre a fer un bon ús d'aquestes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada