divendres, 25 de desembre del 2009
Valoració final del bloc!

SURT,
I TORNA'L A USAR!
Ara, estic orgullosa de saber que és, de saber-lo utilitzar i d'anar-ho fent diàriament ja que al dir-me que hauria de fer un bloc em vaig horroritzar, primerament, no sabia com fer-ho però ara ja és una acció diària en la meva vida.
En aquesta assignatura he aprés un munt de coses, principalment una quantitat de programes diferents que trobo que seran molt útils en el meu futur i així agraïda amb l'assignatura. Mai m'hauria imaginat que amb alguns programes hagués pogut fer tantes coses com hem fet.
Havíem de dir dos dels programes que hem estat treballant a classe, aquells dos que més ens hagin agradat, bé, ara és difícil triar-ne només dos, mm..el primer diria que és el windows movie maker, i el segon lloc està en disputa entre el Gimp o el JClic, els dos crec que són molt interessants i alhora útils.
També, el més interessant i experimental ha sigut la creació d'aquest bloc, m'ha encantat la idea de crear-ne un a fi de poder compartir ja sigui notícies, emocions, sentiments, pràctiques, exercicis, apunts amb els companys o amb tots els visitants del propi bloc.
Bon Nadal
Última classe de seminari
Va ser una activitat diferent, però que ens va aportar moltes coses a tots.
També, la Marta Fernàndez ens va llegir una cançó de Glaucs, molt adient per les dates en que ens trobem. I la Mercè Benito ens va llegir un poema que xafardejant va trobar en un bloc.
La nostra tutora, la Pia Marquilles, ens va voler desitjar un bon nadal i el millor en el nostre futur a través d'un escrit. El qual el compartiré.
Acomiadament del seminari del 1er quadrimestre
Bé, junt amb l'acabament del quadrimestre també ve el del seminari, al ser el primer any tots estem una mica perduts, ja que no sabem si seguirà tal qual està, és a dir, amb els mateixos companys o si aquests variaran.
El seminari puc dir que és un guia, tu arribes sol a la universitat, sense saber per on anar, com fer les coses, i des del seminari sempre s'ha intentat guiar als estudiants. Donar aquella empenta que molts de nosaltres necessitem a l'inici de curs per habituar-nos i familiaritzar-nos.
També, ens ajuda a obrir-nos i agafar confiança amb nosaltres mateixos, lo qual, és molt gratificant i necessari.
dimecres, 23 de desembre del 2009
Treballar amb JClic
Els passos que vam seguir per poder dur a terme l'activitat, van ser els següents:
Primer de tot obrim un nou projecte.
Després anem a Mediateca i premem el primer símbol que hi ha a dalt a l'esquerre de la pantalla. Així podrem afegir les fotografies que volem (prèviament haurem creat una carpeta amb les fotografies que volem utilitzar, cal que tinguin totes la mateixa mida (250x250) i que no ocupin gaire espai.
1- Entrar a projecte(pestanya)--> guardar--> interfici d'usuari: posar pell.
2- Mediateca--> afegir imatges que volem.
3- Activitats--> nova activitat---> puzzle d'intercanvi-->nom: trencaimg. Entrar a finestra--> canvis de colors finestres, Missatges-->inicial: text, imatge, so(contingut actiu i multimèdia), plafó--> inserta imatge, retocar opció puzzle.
4- Fitxer--> desa--> voleu eliminar les imatges...NO.
5- Per obrir--> entrar al programa--> fitxers--> obrir.
6- Associació simple: canviar files i columnes i estil dels dos plafons.
7- Des del programa també creem la web--> eines--> crear pàgina web--> desar--> no obrir amb el navegador.
I aquí podreu veure el resultat.
Aquest link a vegades falla, a causa d'això us deixo l'adreça de la pàgina web per tal de que hi pugueu accedir-hi.
file:///Users/mire/JClic/projects/estacions_de_l_any/index1.htm
diumenge, 20 de desembre del 2009
El joc
Tot i que està penjat al blink també us el deixo aquí, tant el power point com el document de wiki que vam, així se us farà més còmode a l'hora d'estudiar.
Haig de dir que, amb aquesta presentació em vaig adonar que estic fent un petit avanç en quant l'exposició oral, sempre he sigut una persona que a l'hora de parlar amb públic amb poso molt nerviosa així a vegades destrossant la presentació i tot, ja sigués perquè em tremolava la veu, perquè em quedava en blanc, etc.
EL JOC
Exposició del treball; Territori
L'objectiu del treball era descriure un territori, ja sigués un bar, un poble, una ciutat, un barri, un espai, com pot ser el metro, o simplement una llegenda. Això sí, aquest treball havia de ser recolzat per un power point, recollint tots els elements que hem anat aprenent a utilitzar a classe.
Nosaltres, vam escollir el Tibidabo. I així va quedar el nostre treball, us adjunto tant el power point com el document de word així us podeu fer una idea de la nostre presentació oral del treball.
El power point està amb petits problemes tècnics perquè no tinc la mateixa edició en que el vam fer, però és mínim, ho sento per les molèsties.
Situació geogràfica
diumenge, 13 de desembre del 2009
Les ombres
Aquest recurs és molt interessant per dur-lo a terme amb els més petits, ja que coneixerant aquest món amb il·lusió i amb un fí didàctic.
El primer exercici que ens va dir que féssim va ser, amb un projector, crear un ambient, un paisatge, una escena, amb diferents objectes que havíem portat de casa o de la mateixa aula.
Aquí us mostro una fotografia del nostre exercici que es veu perfectament la metodologia.
I aquí el nostre treball acabat:
El següent exercici que vam fer, vam posar amb una caixa amb sorra, i en una altre farina, l'objectiu era, amb les mans fer un dibuix així acabant sent projectat a la pantalla. Així va quedar:
Per acabar amb aquests exercicis d'experimentació amb les ombres, igual que en les altres activitats ens vam dividir en grups d'entre 4 i 6 persones, agafant cada grup una làmina la qual tenia un dibuix, que, una vegada la posàvem al projector es reflectia a la pantalla i així tenint que copiar-la, nosaltres vam utilitzar retoladors prims, gruixuts i ceres.
dimecres, 9 de desembre del 2009
Presentació de la Setmana d'Activitats
dissabte, 5 de desembre del 2009
Subscripcions gratuïtes per a joves de 18 anys.

Jo vaig triar El Triangle, descrit com a diari que no té pèls a la llengua.
Avui fullejant-lo, he trobat aquesta publicitat, la qual, m'ha semblat adient compartir-la amb tots vosaltres.


divendres, 4 de desembre del 2009
SEMINARI, sessió del 3/12/09
La majoria de grups va optar per fer la seva presentació a partir de power point, però també, va haver-hi el grup de la Mariona i la Sílvia que van utilitzar el Windows Movie Maker.
Tot i fer diferents presentacions, les aportacions eren més o menys les mateixes, tothom volia expressar les experiències que havia viscut durant aquesta setmana i les sensacions que havia tingut.
IDEES PEDAGÒGIQUES obtingudes a partir de les presentacions.
- Aprendre del directe mitjançant l'observació, l'exploració, a partir de l'explicació que ens fan.
- Sóc petit però puc fer coses de grans. Com les TIC, son petits però capaços de crear, d'expressar, de donar respostes, etc.
- Molt rellevant el contacte directe amb la natura.
- L'emoció és fonamental. l'emoció de descobrir coses per a ell mateix, emoció d'aprendre, de compartir..
- Barrejar fantasia i cultura o realitat.
- Aprendre sense ser ensenyat.
- Superació personal.
- Diversió.
- Companyerisme.
- A l'aula els nens han d'aprendre amb el contacte amb els altres, l'aprendre sol és un aprenentatge molt pobre.
- Volem un aprenentatge social, que ens permeti conviure en societat, emoció en aprendre junts.
- Deixar-nos ajudar per professionals, recórrer a ells.
- Importància dels espais tant interiors com exteriors.
- Insitar però no obligar.
dimarts, 1 de desembre del 2009
Pràctica Windows Movie Maker
dilluns, 30 de novembre del 2009
Activitat amb CMapTools
Els mapes conceptuals: Esquema d'un tema fet amb les paraules claus del mateix. Aquestes estant entrellaçades entre si, a partir de, connectors. El que fan els mapes conceptuals és fer pensar sobre la realitat concreta del tema.
Aquí teniu un exemple d'un mapa conceptual fet per mi, tot i que no es veu, us el deixo per tal de poder mirar l'estructura d'aquest. Per fer aquest mapa he tingut que baixar-me el següent programa, CMapTools

SEMINARI, sessió del 26/11/09
També, aquest mateix dia vam estar fent un debat sobre l'activitat de la pel·lícula d'Àgora.
On van sortir diferents punts interessants.
Integrisme biològic siguis religiós o no. Enfrontament religiós i ideològic.
A hores d'ara encara ens trobem amb confrontacions i guerres per les religions. Vam poder veure que hi havia una gran facilitat de mobilització de masses, ara pagans, ara cristians..
Hipatia considerava a tothom per igual, sigués de la religió que sigués. No es podia posicionar en una en concret pel simple fet que ells era filòsofa i havia d'estar evolucionant constantment.
A Hipatia no se li feia cas pel simple fet de que era dona, no podia qüestionar, però com ho fa posant en qüestió diferents teories, doncs, els homes la intenten parar. Però ella tot i així, segueix ferme a les seves idees, tenia unes ganes interminables de cercar la veritat, d'aprendre.
La religió posa a l'home al centre de l'univers, quan la ciència no diu això.
Hipatia està molt avançada en quant la manera d'ensenyar, els hi fa moltes preguntres, no es limita a donar la classe i marxar.
Qüestiona i dubte tot allò que li diuen, no sap com interpretar els fets, perquè veu com les evidències ens enganyen.
També vam veure que la pel·lícula està plena d'errors històrics, un d'ells és la visió dels cristians, els pinten com a una secta la qual és només una petita part dels cristians.
Punt de vista de la comunicació:
Discursos molt entenedors i ús d'un vocabulari per tots els públics, així doncs, perquè aquest sigui entés per els ciutadans.
Com ens arriba emocionalment la pel·lícula?
A partir de les imatges, diferents plans, primer pla, zooms
Bona interpretació dels protagonistes
SEMINARI, sessió del 26/11/09
Ana i Soraya: Caixa fòrum, van assistir a una obra de teatre duta a terme per Menchosa Teatre, anomenada El llop ha tornat dirigida al públic familiar.
Mercè, Marta i Raquel: Aquàrium.
Visita, taller i obra teatral, No n'hi ha prou. Abans d'aquesta visita els nens feien un treball previ a les aules. Van assistir amb un grup d'infantil, P4.
Elisa i Albert: Cosmocaixa. Visita amb un grup de P5 al bosc inundat, a l'activitat Mira com mengen!. Activitat nova i temporal que consistia en recórrer el bosc inundat al mateix temps que alimentaven als animals així tenint una experiència nova.
Clic i Flash dos ofertes educatives permanents
Mariona i Sílvia: Cosmocaixa. Van assistir a l'activitat Toca-toca, dirigida a nens de P5.
Amb aquesta activitat els hi brinden la oportunitat als nens de tocar diferents animals, i reforçant-los amb un audiovisual fent un resum del que havien vist i fet.
Georgina i Mònica: Museu d'Història de Catalunya
Per acabar vam presentar la meva activitat, feta conjuntament amb la Zaida, com els nostres companys a través d'un power point, el qual podeu veure seguidament.
Vam anar al Museu Picasso, on Maria Alcover, directora dels serveis educatius del Museu, ens va atendre i ens va explicar com funcionava el servei educatiu, ens va ensenyar les aules de treball del museu per als nens i ens va explicar les propostes educatives que tenien en l'actualitat.
dilluns, 23 de novembre del 2009
Contribució a la viquipèdia
Primer de tot vam estar pensant en sobre què podíem fer una pàgina i és més, que encara no fos creada, a partir d'aquí vam estar buscant paraules claus que sortissin en vermell per poder-se convertir en una pàgina, i així compartir la informació.
Vam optar per crear una pàgina sobre l'alimentació per persones diabètiques, així cada una obtenint informació i compartint-la. Però al realitzar la pàgina de Viquipèdia ens va sorgir un petit problema,
i aquí ve la nostra experiència:
La pàgina la vaig crear jo pel simple fet de que ja tenia una conte oberta i per això em va fastidiar molt personalment, al publicar la nostre contribució, als pocs minuts una persona ens va borrar el contingut compartit. El perquè? Sincerament va ser un fallo nostre, vam compartir la informació en català a la wikipedia, així l'usuari encarregat de borrar-nos-ho posant com a motiu el fet de que estava publicat en guiri. Un cop aver-nos adonat del fallo, el que vam fer va ser anar a crear una altre pàgina parlant del mateix però a la Viquipèdia, però un cop vam anar, ens vam adonar que ja hi havia una pàgina oberta, així que en contes de crear nosaltres una, doncs vam ampliar la ja creada.
Aquí està la realitat del que passa avui en dia
El Ártico amenaza con fundirse por primera vez en 15 millones de años
El clima del pasado muestra el efecto del calentamiento acelerado actual
ALICIA RIVERA - Madrid - 23/11/2009
Desde hace 15 millones de años, el Ártico tiene una cubierta de hielo permanente, más extensa en invierno y menos en verano, pero siempre presente alrededor del Polo Norte. Por eso, la perspectiva actual de deshielo completo de ese mar septentrional, dentro de un par de décadas tal vez, debido al calentamiento global del planeta, preocupa a los científicos, alarmados ante un cambio tan drástico y rápido. De hecho, el deshielo registrado en la región recientemente es mucho más acentuado que las predicciones más pesimistas que se venían haciendo: ya se ha alcanzado una reducción de cobertura helada del Ártico que los modelos de proyección climática situaban en torno a 2020.
"Si averiguamos lo que pasó, podremos explorar el futuro", dice un experto
"El océano Ártico empezó a congelarse hace 47 millones y medio de años estacionalmente, es decir, que se formaba el hielo en invierno y se fundía en verano; sin embargo, durante los últimos 14 o 15 millones de años, la parte central del Ártico ha estado permanentemente helada. Ahora, debido al cambio climático, se espera que vuelva a la situación de deshielo completo en verano. Esto significa que el calentamiento en el Ártico, desde una perspectiva temporal geológica, es extremadamente dramático", explica Nalan Koc, investigadora del Instituto Polar Noruego. Koc es especialista en paleoclima y una de las científicas principales del programa internacional Acex que ha reconstruido la historia del Ártico de los últimos 56 millones de años.
Para descifrar la secuencia de hielo y deshielo en el mar más septentrional del planeta, los científicos leen las páginas del pasado escritas en el subsuelo del fondo marino. "Hay fósiles como diatomeas asociadas al hielo y microfósiles de aguas abiertas preservados en los sedimentos acumulados", explica Catherine Stickley, investigadora del proyecto, también del Centro Polar Noruego, con sede en Tromso. "Remontarnos a 47 millones de años, cuando empieza la cobertura helada estacional, nos ayuda a comprender lo que está pasando ahora en el Ártico", añade. Las conclusiones de la investigación se han publicado en Nature recientemente.
"Si logramos averiguar lo que sucedió en el pasado geológico, podemos empezar a utilizar ese conocimiento para explorar el futuro", afirma Jan Backman, de la Universidad de Estocolmo y uno de los científicos del consorcio Ecord, en el que participan 13 países europeos -incluido España- más Canadá.


El rompehielos ruso Soyuz y el sueco Oden fueron abriendo camino por el mar helado al buque perforador noruego Vidar Viking (un rompehielos adaptado) hasta el lugar elegido sobre la cresta Lomonosov. Lo protegieron durante las tres semanas de perforación durante las que se logró hacer un agujero de muestreo en el fondo marino de 428 metros y otros cinco de menor profundidad. Así fueron extrayendo cilindros formados por capas aplastadas de sedimentos del fondo océanico del pasado abarcando 56 millones de años de historia climática. "Es el primer registro temporal largo del Ártico", afirma Stickley. Acex costó 12,5 millones de euros, contando la operación de los tres buques, añade Stickley.
La clave en las muestras ha sido la presencia de unas diatomeas (plantas unicelulares) específicas del género Synedropsis, similares a las que se encuentran hoy en día en el Ártico y adaptado para vivir a temperaturas muy bajas y en la oscuridad, es decir, en condiciones de superficie del mar helada. Al hacer correlaciones temporales en las capas sucesivas de sedimentos acumulados en los cilindros de muestras, los científicos pueden reconstruir la historia climática.
El Acex ha proporcionado valiosa información científica, pero los investigadores están ya pensando en futuros objetivos. Más de 500 científicos de todo el mundo, expertos de perforaciones profundas -no sólo de Ecord, sino también equipos estadounidenses y japoneses- se reunieron a finales de septiembre en Bremen (Alemania) para diseñar la continuación del actual Programa Integrado de Perforaciones Oceánicas (IODP), que termina en 2013. Entre los objetivos definidos destaca la investigación del papel de los gases de efecto invernadero en la transición entre periodos fríos y templados de la historia climática del planeta y la magnitud, velocidad y localización de los correspondientes cambios en el nivel del mar.
Además, se emprenderán perforaciones en el suelo oceánico mucho más profundas que las actuales. El buque japonés Chikyu ya es capaz de hacer sondeos de hasta 7.000 metros en el fondo marino.
diumenge, 22 de novembre del 2009
Museu de la música, Auditori i Assaig 20/11/09

Cada grup visitava el museu amb una visita guiada, la nostre guia estava un pel desorientada, ja que estava fen una suplència i no sabia ben bé el 'guió' de la visita.
Aquest museu estava dividit de la següent manera, tot just entrar ens trobarem una sala amb tot tipus d'instruments, de diferents cultures. En una visita per a infants es pot dur a terme diferents recursos per obtenir un fi didàctic, tant com el reconeixement d'instruments, com temptejar el seu origen, etc.
Hi ha també, una part que els instruments ens els trobem organitzats per famílies, i un altre per èpoques. Siguent així molt interessant.
Seguidament vam tenir que anar corrent cap a l'Auditori, on havíem d'escoltar un assaig d'un grup musical tocant temes especialitzats per infants.
Per acabar, ens van fer una conferència explicant-nos les ofertes del servei educatiu del museu.
- Visita guiada al museu.
- Cocert (el que hi hagi en aquell moment en la programació)
Activitats lliures i comentades, els i ofereix recursos als professors perquè els pugui aplicar al llarg del curs.
L'Auditori és anomenat la ciutat de la música, entenen la música com a plural, hi ha molts estils i amb ells també moltes maneres d'entendre la música. L'objectiu de l'Auditori és aproximar la música a tot tipus de públic. La música està lligada al nostre ser.
La paraula educar per l'Auditori es diferencia d'ensenyar, acompanyar la persona que està escoltant el concert, al que serà que explicarà coses però no serem conscients.
Aprendran sense ser ensenyats.
- Concerts
- Editar materials (els instruments es poden crear)
- Activitats participatives (nens i pares fan un espectacle liderat per professionals)
- Intentar impactar
- Experimentar (potenciar activitats perquè la gent pugui pujar a l'escenari i participar, a part de gaudir han de fer música)
- Si aprenem sense ser ensenyats acabarem estimant la música.
Visita a l'escola Joan XXIII 19/11/09
- Personal
- Social
- Religiosa
Antigament aquesta escola gaudia d'una piscina coberta la qual tota la gent del barri anava a l'escola a aprendre a nedar, però un cop es va construir el poliesportiu a uns 200m de la mateixa escola la van treure per posar-hi més aules i així poder implantar el Cetei.
La missió era promoure una formació innovadora compromesa i personalitzada que satisfaci les demandes del nostre entorn detenint-nos a criteris de promoció social i qualitat.
Caràcter del centre: És de inspiració cristiana, compromés en la realitat social del seu entorn.
- Formació acadèmica, aprendre a aprendre.
- Formació personal, aprendre a ser.
- Formació social, aprendre a conviure.
- Formació religiosa (opcional).
Què imparteix l'escola Joan XXIII?
- 2 línies d'infantil
- 2 línies de primària
- 4 línes de ESO
- USEE (alumnes amb dificultats) 2 línies, 1prmària i 1 secundària
- 3 línies batxillerat (no s'implanta l'artístic)
- Cicles formatius
- 5 cicles mitjà
- 5 cicles superiors
- 1 PQPI (auxiliar de lampista)
- Curs d'accés a cicle superior
Fets diferencials:
- Atenció personalitzada en la qual està constituïda per un departament d'orientació, departament de formació humana religiosa, fundació empresa per aquells que vulguin incorporar-se en el món laboral.
- Innovació pedagògica consta d'un reciclatge constant del professorat de l'escola, aula inclusiva, equips cooperatius i col·laboratius.
- Innovació en TIC's, format per el departament d'innovació pedagògica de les TIC i Cetei, en aquest centre s'imparteix el 1x1, és a dir un ordinador per alumne.
- Arrelada a l'entorn, barri de Bellvitge.
- Treball en xarxa, treballen junt amb Blanquerna, la Salle entre altres centres.
- Escola associada a la UNESCO, cada any han de decidir un lema, estan agermanats amb una escola del Salvador, Guarjilla.
- Relacions internacionals, currículum europeu a ESO i Batxillerat..
- Certificació ISO, de qualitat.
Està dividit en 2 cicles:
- P3 i P4
- P5 i 1er, primària està considerat que comença a 2on.
dissabte, 21 de novembre del 2009
MNAC, So i color 17/11/09
- Dansa de fades i follets
- So i color
- 3 tècnics
- Equip d'educació
- Departament d'educació (privilegiat)
El museu ens brinda 28 propostes educatives, dividides en 3 grups:
- Visites comentades, amb guia.
- Visites dinamitzades, amb guia i suport
- Visites taller, dividida en 2 blocs (taller o guiada + taller)
- Formació permanent del professorat, es realitzen cursos durant l'estiu, d'una setmana de durada, reconegut pel departament d'educació.
- Material didàctic.
- Dossier pedagògic i propostes que poden realitzar-les a la pròpia aula.
També, dues vegades l'any a partir del museu es programa "museu espai comú d'integració", destinat a persones amb algun tipus d'exclusió.
Difusió d'informació d'altres museus que col·laboren amb el MNAC, anomenats museus secció.
Convidats d'honor, col·lecció que s'inaugurarà a inicis de decembre a causa del 75è aniversari de la construcció del museu.
Aquesta exposició és d'art romànic, amb obres molt simples i amb interessants tocs colorits. Vam tenir la oportunitat de que ens fessin una visita guiada com si fóssim nens d'infantil, o si més no, explicant-nos com ho ferien.
El museu va crear un recorregut especial per introduir l'art romànic en els infants, la principal cosa era anar-nos del context religiós.

- Mare de Déu, a partir d'aquí les escoles acostumen a tractar la maternitat.
Representació d'animals fantàstics.
- La història del nen Jesús, explicada com a conte.
- Representació de les sanefes.





També hi ha obres que estan dividides per escenes, com la història del nen Jesús. Amb registres llegits d'esquerra a dreta, l'objectiu d'aquesta obra no és explicar-li tot el transcurs del nen Jesús sinó que, deixar a part el tema religiós i explicar l'obra com a conte. Els nens hi poden participar a través de la identificació dels protagonistes, de l'entorn, de la manera que està composada, etc.
Església de Sant Climent de Taüll, al ensenyar aquesta obra, va acompanyada per una música adient a la història, els treballadors abans d'anar a treballar al camp anaven a l'església a fer les seves oracions. La música va en crescendo representant que el dia va creixent igual que la petita finestra que ens trobem al centre de l'església que va entrant tant la llum com la foscor. Estudi de l'obra per els nens, la manera que van vestits, etc. També posen so a les indumentàries.





Als cursos de formació proporcionen la informació, els itineraris, què és el que es treballa, propostes per treballar a l'aula abans d'anar al museu, la selecció de músiques i totes les obres amb làmines als educadors.
Check out this SlideShare Presentation:
dijous, 19 de novembre del 2009
Joc de cordes 16/11/09
Va començar anant al NaturPark, és un conjunt d’instal·lacions sobre els arbres que inclouen jocs que combinen habilitat, destresa i aventura : ponts tibetans, tirolines, lianes, troncs oscil·lants, ponts de xarxa, nepalès, de mico.... fins a 118 jocs que fan de Natupark el parc d’aventura més gran de tot l’Estat.
El joc de cordes és molt interessant ja que et brinden la oportunitat de gaudir de la natura i al mateix temps de diversió i aventura.
Els circuits estan dividits per nivells, a més a més també n'hi ha els adequats per a nens d'infantil. Aquests estant dissenyats per entreteniment, educació i a la vegada aprenentatge.
Els jocs sobre els arbres ajudaran també, als escolars de totes les edats, a superar les seves pors tenint en compte que abans de fer qualsevol activitat disposen de monitors que t'ensenyen com s'ha de fer i els mètodes de seguretat. Tant com per els infants com per a hores d'ara a adults, fer aquesta activitat els hi pot suposar un gran repte!

La meva experiència..Sincerament jo sempre he sigut una persona molt activa, sempre m'ha agradat pujar-me a qualsevol lloc i fer una mica la 'cabra'. Per tant, anava a fer aquesta activitat ja amb ganes, sense tenir por, a més, també m'ajudava el fet de que de bastant petita ja havia fet una cosa semblant al joc de cordes, tot i que casi bé no me'n recordés em tranquil·litzava saber-ho. Al arribar, ens van donar un arnés a cada un, els monitors que hi havien per allà es van encarregar a ajustar-los a la nostre mida, tot seguit un d'ells ens va fer una breu explicació de l'ús d'aquest i com ho havíem de fer per passar de trons a tronc, enganxant-nos amb els mosquetons al lloc de seguretat. Això sí, primer trèiem un, un cop estava ben segur, trèiem l'altre, així per no tenir cap desgràcia, i contínuament. Després, vam realitzar un curt circuit de pràctiques abans d'anar a fer qualsevol altre de ja, una dificultat major. Un cop el vam acabar ens van deixar espai per nosaltres mateixos escollir quin volíem fer, això sí, sempre pensant amb les nostres aptituds.
Jo vaig començar per el taronja, que la seva dificultat és mitjana, al estar fent cua em va començar a venir 'canguelis' ja que observava cap amunt i veia com la corda per la qual hauria de passar al moment que passaven companys meus es tabalejava un munt. Però un cop vaig estar a dalt, em vaig posar a fer el circuit i la por que tenia se'n va anar. El vaig disfrutar, un cop l'havia acabat tenia ganes de fer el nivell superior però un cop hi vaig anar, ja l'havien tancat, segons els monitors perquè si l'hagués començat a aquelles hores s'hagués fet fosc molt de pressa i per qüestions de seguretat l'havien tancat.
Aquí va concloure el meu dia sobre els arbres passant per cordes i al mig de la naturalesa.

diumenge, 15 de novembre del 2009
Pràctica amb el Gimp
La pràctica que havia de dur a terme era modificar una imatge de vàries maneres diferents, siguen la imatge de la qual he partit aquesta:
- Seguidament el que havia de fer era fer a escala la mateixa fotografia, aquesta l'he feta a 400 d'amplada i canviant-se l'altura de manera proporcionada. I va quedar així:
Moltes vegades, també, et trobes amb una fotografia la qual no la vols tota sencera, només t'interessa una part o qualsevol altre cosa, utilitzant l'eina de recorte pots seleccionar la part interessada de la fotografia:
- Per últim i potser, el més complicat quan encara no estàs familiaritzat amb el programa va ser fer eliminar algun objecte o cosa de la fotografia. Aquí us la deixo avera si trobeu què és el que falta:
dijous, 12 de novembre del 2009
Valoració blocosfera
Cada una de nosaltres es va encarregar de cercar informació i compartir-la al seu bloc, així nosaltres entrellaçant-nos, també, ens vam comunicar a través de comentaris. Fent-nos saber que havíem ampliat el tema o que havíem fet una entrada d'un tema interessant.
La primera en començar va ser la Zaida, i a partir d'allà l' Ana s'hi va enllaçar, jo amb l' Ana...i així successivament. La Laia va pujar uns vídeos on els nens canten i ballen i totes ens vam enllaçar amb ella.
Valoració sobre la meva aportació: Crec que ha sigut bona, he aportat informació molt interessant sobre el tema i he aportat els beneficis que porta la música als nens.
Pràctica Audacity
Primer de tot he obert la cançó escollida, en aquest cas, Dansa d'amor de LA Troba Kung-Fú amb l'audacity amb format mp3. Després he gravat la frase que volia intercalar a la cançó a part. He tingut que mirar quan durava la frase per així anar a la cançó i esborrar la durada d'aquesta. Un cop tallat aquest tros i empal-m'ho la meva frase.
Un cop he empalmat la frase el que he tingut que fer és donar-hi algun efecte per tal de que la frase s'escoltés bé, en contes de que estigués al mateix to que la música. Així que a través de l'efecte desvanecer progresivamente la frase sobresaltava sobre la música i al final d'aquesta el contrari, tornant a sonar la música al to normal.
Un cop acabada l'activitat ens hem tingut que descarregar el programa Lame mp3 per tal de passar la nostre gravació a mp3 i poder-la exportar.
Una vegada ja tenia la gravació amb format mp3 vaig tenir que registrar-me al goear per tal de poder penjar-ho al bloc, agafant el codi embed.
I aquí teniu el resultat!
dimecres, 11 de novembre del 2009
Documents de google
Aquí teniu l'exemple de la presentació feta a classe:
dijous, 5 de novembre del 2009
Qui ets tu?
Programari lliure
DEBAT. Sessió 3/11/09
El debat va ser començat per la Sílvia amb un tema molt interessant, La llei de l'educació. Es va assignar la llengua vehicular, que era el català. el PP va presentar un recurs, el qual es pot presentar fins a 6 mesos després de l'aprovació. També va sortir a tema la LEC ( llei d’educació catalana) volia crear un cos docent propi i reforçar el poder que actualment tenen els directors del centre escolar.
Calendari escolar, va ser una de les altres notícies de les que vam estar debatin, introduïda per la Mariona.
- Avançar una setmana el curs escolar.
- Setmana sense classe al febrer.
- Treure la setmana intensiva del juny.
- Realització de les inscripcions abans.
Es diu que durant la setmana de festa durant el febrer es crearan activitats extraescolars, ja que lo més segur és que els pares treballin i així podran col·locar els nens.
Un dels principals problemes amb la implantació d'aquesta setmana de vacances al Febrer és que les escoles encara no saben si caurà en la setmana abans o després del carnestoltes, aquesta decisió dependrà de cada centre, per tant, si una família te els seus dos fills en centres diferents què els hi pot passar? Doncs que, els fills o coincideixen en la setmana de febrer així provocant un gran problema pels pares.
Vam estar debatin el tema i vam dir que estàvem en una època canviant, si s'ha canviat el calendari escolar, per què no es pot canviar el calendari dels pares en quant les vacances?
Aquest canvi que s'està produint es respon per tots aquells pares que fa anys que lluiten perquè els seus fills comencin abans el curs escolar.
La tercera notícia de la que vam parlar va ser la de la Georgina, Vacances de nadal o d'hivern? Aquest canvi de noms és degut a la gran quantitat d'immigració que actualment ens trobem a les escoles. La majoria de companys ens vam manifestar que estàvem en contra d'aquest canvi ja que perdríem tradicions culturals.
El ministeri d'educació: Escolarització obligatòria fins els 18. Notícia trobada per la Sandra, s'han adonat que el fracàs escolar va augmentant desmesuradament i és per això que estant pensant en fer l'escolarització obligatòria fins als 18 anys. Es va dir diferents opinions, com que, estaria bé tenir-los escolaritzats però aquests si no tinguessin ganes d'estudiar estarien perjudicant a la resta de la classe que si que ho vol, el que hauríem de fer és aportar alternatives per aquestes persones que no els hi agrada estudiar. Com més mòduls, que estiguin recolzats per una oferta, ja que si tu saps que tens una plaça a algun lloc que et permetria estudiar el que et fascina, però no podràs entrar dins als 18 doncs, aquests estaran obligats però sabran que després arribaran a on ells volen.
La última notícia que vam estar parlant va ser La digitalització a les aules, actualment tota la societat ja està endinsada en les noves tecnologies.
El fet de digitalitzar les aules, els nens estarien més entusiasmats en quan a l'hora d'aprendre, al començar abans tindrien un coneixement més ric d'aquestes. Però també va haver la opinió de que és un gast important econòmic que posant-ho en una balança no surt a comte, primer de tot perquè la majoria de nens ja tenen un ordinador a casa, perdríem la costum de llegir llibres, disminució de la bona ortografia, etc.
Com hem dit, les administracions gastant una quantitat important de diners per aquest avenç, però és una cosa prioritària en l'educació?
Sí que seria un luxe tenir les aules plenes amb material de últimes tecnologies, però primer de tot hem d'aprendre a fer un bon ús d'aquestes.
Articles. Sessió del 29/10/09
Recopilació de sons, trajecte casa-universitat
- So del xoc de les onades del mar
- Circulació de vehicles
- El vent com bufa
- Una conversació de coreans de fons
- Aglutinament de vàries músiques (a partir de mòbils)
- So del diari al passar les pàgines
- Tremoleig del tren
- Respiració de la gent que passa pel meu costat
- Arribada del tren, so de les vies
- Al agafar velocitat el tren
- Anunciament de totes les parades
- So de tancada i obertura de portes del tren
- Xoc entre més d’una moneda
- Suspirs
- Els passos de persones que van amb sabates de tacó, el cloc cloc
- Gent petant-se els dits
- Persones cantant
- Persones tossint
- Badalls
- El so que es produeix amb el creuament de dos trens
- Frenada del tren (sembla com si s’engegués un aire acondicionat)
- Cremallera
- So produït al passar amb el tren per un túnel
- Soroll del seient del tren al col·locar-se bé una persona
- Taral·lareig de cançons
- Apertura d’un velcro
- So al xocar claus
- Persona posant-se una jaqueta
- 2 persones estrangeres, les dues de diferent origen, parlant amb espanyol
- Trànsit de Barcelona
- Tancament de portes d’un autobús
- Persones arrastrant els peus
- Tancament i obertura de portes del ferrocarril
- Tremoleig del ferrocarril
- Una campana
- Augment de velocitat del ferrocarril
- Funcionament de centenars de conversacions (Pl. Catalunya renfe – ferrocarril)
- Persona que rossegava galetes
- Tancament d’un tupperware
- El picar una goma d’una carpeta contra aquesta
- Motor d’una moto
- Acumulació de sons d’alegria, de descans, d’esbarjo dels nens que sortien d’escola
- Tancament de portes dels cotxes
Actualment la mare està introduïda al món laboral, el que consta que no està a casa
ajudant els nens amb els deures, etc. Sinó que, o estaran sols o amb una cangur. A
partir d'aquí l'Albert va introduir la seva notícia, Fracàs escolar. Que deia que aquest
era degut al fet de que les mares no estaven a casa, sinó que treballant, per tant la
majoria de nens no feien les seves obligacions (els deures, estudiar..). Va ser remarcat
que aquells nens que realitzen alguna activitat extraescolar pateixen menys el fracàs
escolar. També si ens posem a mirar, el fracàs escolar no és només degut a la immersió
de les dones al món laboral, ja que, antigament la majoria de mares tampoc podien
ajudar als seus fills amb els deures per la falta d'educació i per tant de coneixements.
Es va dir, que des de les escoles els mestres han d'ajudar als alumnes a repensar-se el model
social.
La Raquel, escollir aquest article:” Primers passos a l’espai nadó.” Guix infantil (2009), núm. 51.
Aquest article ens dona informació i experiències sobre els infants. Però s'endinsa més en el fet de que hi ha pares que tenen una certa preocupació amb la rapidesa de que els seus nens aprenguin a caminar, ens introdueixen algunes explicacions detècniqies, com deixar un objecte a una distància determinada del nen i aquest intentarà a partir de diferents moments aconseguir l'objecte.
És important saber que, cap nen és igual, cada un té el seu propi ritme d'aprenentatge. No podem forçar als nens ha fer coses que no els hi pertoquin per l'edat.
La Georgina per exemple va triar l'article, “ petons i queixalades”. Infància(2009), núm. 170.
Aquí la Sílvia va compartir amb tots els companys una experiència que va tenir, el lloc on treballava va ser denunciat perquè un infant va queixalar a un altre.
La Soraya, “ el problema no és el ràtio sinó la falta d'un auxiliar” Escuela en acción (2009), núm. 10.633.
Aquest article, és tracta d’una entrevista al president de l’associació mundial de educadors infantils. Aquesta associació serveix de punt de trobada entre educadors i investigadors. En l’entrevista li pregunten moltes coses però les més importants són: el que pensa del nou pla d’educació i per l’educació en valors. Ens diu que és lògic que no existeixi un currículum ( tots els aspectes que el nen ha d’aprendre) per a l’educació dels 0 als 3 anys. Actualment, existeix un currículum dels 3 als 6 anys , per primària , per secundaria.... Finalment, fa una menció al Ràtio i ens diu que a Anglaterra tenen 3 nens per aula ( nens de 0 a 3 anys).
L' Elisa va triar l'article “ Conversar amb els infants” Guix infantil ( 2009) núm.51, p.15-19
Ens parla sobre les competències comunicatives dels mestres. ens posava el cas de Finlàndia, que per ser mestre has de realitzar una prova de comunicació si no la passes, no ets competent, per tant no et donaran la feina. Li anomenen eliminatòria.
Ens va fer recordar un assaig del llibre llegit per aquest mateix seminari, Educació i vida quotidiana de l'Eulàlia Bosch. Quan va es va dir que una mestre li diu a un nen que se li ha mort l'avi, dient-li que aquest s'ha anat al cel, el nen seguidament li respongué, no, el meu avi l'han sembrat. Per què va dir això el nen? per l'experiència que aquest havia tingut, segurament aquest nen havia assistit a l'enterrament de l'avi i havia vist com el posaven sota terra.
Mai els harem de corregir sinó que el més adient serà no parar de fer preguntes i així mica en mica aquest nen t'anirà dient el perquè diu el que diu.
La Mercè ens va portar l'article de, " On és la Paula?." El guix infantil (2008) núm. 41, p. 14-17.
La Paula s'havia d'anar a Uruguai amb els pares perquè tenia tota la família allà. A partir de la seva marxa, a a classe on estava es van fer vàries activitats, com mesurar la distància que hi havia fins a Uruguai, fer una videoconferència amb la Paula, a causa d'això els nens relacionen els canvis d'estacions depenent el lloc, ja que la Paula anava amb roba d'estiu mentre ells anaven ben abrigats. també estudien la diferència horària.
Al arribar la Paula, van posar totes les coses apreses en comú i sobretot les experiències que ella havia viscut. Al no ser igual que tota la classe, quan va tornar es va sentir protagonista per un dia.